Acne Peeling

Acne kan op verschillende leeftijden ontstaan. Vaak ontstaat dit huidprobleem in de pubertijd maar acne kan zich ook pas op latere leeftijd manifesteren en kan tot je 60e aanhouden. Het is een veelvoorkomend en vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen van acne. De bacterie propioni is voor 90% verantwoordelijk voor het ontstaan van acne. Deze bacterie kan zich alleen maar vermeerderen in een zuurstofvrije omgeving. Talg houdt dode huidcellen vast en deze sluiten de haarfollikel af waardoor de talg er niet uit kan. Door de verstopping die ontstaat kan er geen zuurstof in de follikel komen waardoor de propioni bacterie zich goed kan ontwikkelen.

Een andere oorzaak van acne kan ontstaan wanneer het hormoongehalte uit balans is. Stress, suikerhoudende voeding en melkproducten hebben ook invloed op acne. Hierdoor kan de talgproductie dusdanig toenemen waardoor er een vette huid ontstaat. Deze vette huid zorgt ook weer snel voor verstoppingen door een overproductie aan talg. Zo kan een gebrek aan vitamine D door zonlicht ook in relatie staan met acne. In de zomer komt dan ook minder acne voor dan in de winter.

Onze behandelingen richten zich vooral op het bestrijden van de propioni bacterie. Fruitzuurpeelings lossen dode en verhoornde huidcellen op, vernieuwen je huid en zorgen voor een goed gehydrateerde huid. Hier hebben we verschillende behandeltechnieken voor zoals een fruitzuurpeeling, detox, seyo tda zuurstofbehandeling en microneedling. Om de acne goed onder controle te krijgen is behandelen in kuurverband aan te raden. Dit kan bijvoorbeeld wekelijks en eens in de drie weken. Onze huidspecialisten zullen je hierin adviseren welke behandeling goed is voor jouw huid.

Prijs Detox: €51,-
Prijs Fruitzuurpeeling: €71,50

ACNE LITTEKENS

De overgebleven acne-littekens en grove porien kunnen we met intensievere peelings van Nimue, PCA Skin en pH-formula en met dermapen/ microneedling behandelen. Op deze manier kunnen we op een gecontroleerde manier je huidstructuur gladder maken en littekens verminderen.

DECLARATIE BIJ ZORGVERZEKERAAR

Onze acne behandelingen kun je declareren bij je zorgverzekeraar indien dit in jouw pakket zit. Bij sommige verzekeraars is het wel nodig om een doorwijzing van je huisarts te hebben.

Wil je meer weten?

Maak een afspraak voor een gratis huidadvies: 024 – 323 85 59

Of vul onderstaand contactformulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.